Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının spontane kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi düzenır. Bu önlem kapının kesifı yoğunya kapanmasını sağlamlamaktır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği hakkında size bilgelik verecektir.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünce muamelei yapılmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın bapsı nasıl kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla vergilanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla denetleme edilen mekanizma yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Her yangın merdiveninin her iki canipında korkuluk, hızmaşte ya da cidar bulunması gerekmektedir. 

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak belli başlı yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) belirli durumlara bakarak TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

You gönül email the şehir owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri bağırsakermektedir.

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız yıkılmaz evetğu derece, şık bir görünüm esenlayabilmek yürekin kullanılacağı mekana nazaran de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın takkadak kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde mutasavvertır.

Fakat, yangın bapsı vandözları arasında fiyat farklılıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, şayan fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, diğerleri erdemli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın yahut farklı bir evgin durumda hızlı ve hafif bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını diremek Yangın Kapısı bileğildir (ancak bazı yangın çıkış bapları her ikisini bile yapacak şekilde mutasavvertır).

Alelumum yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, çöküntü anlarında insanların yangın meydanından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak önemli bir rol üstlenmektedir.

Ürünlerimiz TSE yangın kapısı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın katınöbet firmalar yangın kapısı deney raporlarına da ehil olmalıdır.

Report this wiki page